Technologie

V našem vinařství používáme moderní postupy a technologii výroby vína. Nejprve jsou hrozny tříděny na inspekčním stole, poté jsou zbaveny třapiny na odstopkovači a pomlety. Nastavení odstopkovače i mlýnku je pomocí variátorů možné přizpůsobit jednotlivým odrůdám a zralosti hroznů. Pomleté hrozny jsou velmi šetrně dopraveny čerpadlem s elipsovitým rotorem do pneumatického lisu. Po vylisování moštu je mošt odkalen a samospádem dopraven do kvasných tanků. Používané tanky jsou nerezové s možností chlazení pro řízení kvasného procesu. Během celého procesu výroby vína se snažíme minimalizovat používání síry tak, aby byl obsah celkové síry kolem 100 mg/litr. Všechna naše vína jsou lahvována na mobilní lahvovací lince pod šroubovým uzávěr.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookies. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s našim používáním souborů cookies. Souhlasím