S ročníkem 2019 jsme rozšířili naši nabídku polosladkých vín. Ne každý den je totiž nálada na suché víno, a někdy je zkrátka potřeba si osladit život. Zastáváme ale názor, že u vín s vyšším zbytkovým cukrem je nutné myslet na celkovou harmonii vína, a proto i u těchto vín je důležité zachovat přiměřenou kyselinu. A jaké slaďouše tedy můžete ochutnat?

Tramín červený výběr z hroznů 2018 se zbytkovým cukrem kolem 15 g/l máme v nabídce již dlouho. Jedná se o klasického představitele této odrůdy s vůní čajové růže a koření.

 

Hibernal je v naší nabídce také již nějaký ten rok, ale v ročníku 2019 jsme jej poprvé udělali polosladký, a to s 30 g/l. Díky kyselině 8! g/l to však není žádný sirup, ale krásné mohutné víno s dlouhou dochutí černého rybízu, broskví a grepu.

 

A nakonec naše novinka Pálava 2019, která je velkým překvapením. Nejen, že se jedná o předpanenskou úrodu naší vinice v Újezdci (urodila již ve 2. roce po vysazení), ale samotné víno je úžasné. Díky mládí vinice je jemnější jak ve vůni, tak v chuti, zachovává si ale charakteristiku Pálavy s čajovou růží a medovými tóny. Zbytkový cukr 14 g/l je opět vyvážen příjemnou kyselinou.  

 

Zpět na další články